Sag uns, was los ist:

Knuschele

Dat Knuschele am Struch ooch Stachele hann,

dorömm well se net jede jiar plöcke dann. Dovüer ess et mem Name net schwär. Do kütt em Huhdütsch die Stachelbeere her.

Doch semme ens ierlisch, et Plöcke ess onjefierlisch! Mehrere Zorte jitt et ze kore. De eene hätt sie Häzz on de ruude velore. Die senn jett länglisch on hart en de Schal. Dat ess dem Wespelevolk janz ejal. Angere vevorzure die jrönjiale jiar. Die jövve mieh an Knuschele-Aroma her. Se senn besje söße mit kleen Hüarchere draan. Oma fänk ze plöcke beim nächste Struch aan. Do hange die jrönwisse für enzemaache, für jezuckert als Nachtisch on Kooche ze maache. Janz beliebt ess de Stachelbeerbaisern (Bisee) Knuscheleboddemm met jeschlarenem Eiweißschnee.

Op ons Enkele noch de Name Knuschele wesse?

De Haupsaach ess, se hann de Kooch jejesse!

SCHLAGWORTE:
Ort
Veröffentlicht
15. Juli 2016, 00:00
Autor
Rautenberg Media Redaktion